عیسی کلانتری در حاشیه بازدید از کانون گرد و غبار فوق بحرانی جنوب شرق اهواز که ۱۰ تیرماه انجام شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به انجام عملیات نهالکاری در کانونهای گرد و غبار اظهار کرد: نگهداری نهالکاری مهمتر از اصل نهالکاری است. اگر نهالکاری انجام شود اما به حال خود رها شود ظرف چند ماه از بین میرود.
ایستگاه پمپاژ آب از رودخانه کارون در استان خوزستان به تالاب بین المللی شادگان روز سه شنبه با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح شد. رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان گفت: با افتتاح طرح آبرسانی از رودخانه کارون به تالاب شادگان، این تالاب بین المللی بار دیگر احیا می شود. این طرح در حالی افتتاح می شود که یک انجمن محیط زیستی خوزستان در اعتراض به تمدید ...
دامپزشک کلینیک حیاتوحش پردیسان معتقد است سگهای اهلی که آزادنه در طبیعت و زیستگاه حیاتوحش میچرخند باید معدوم شوند، چرا که حضور آنها در طبیعت، یکی از عوامل تهدید جدی حیات وحش است. تعدیل جمعیت گرگاس در باغ وحش ارم به منظور حفظ گونههای ارزشمند مانند گرگهای خالص صورت گرفته است. / معاون اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: ده ها قطعه اردک سرسفید از گونه ...
برجسته سازی اخبار مربوط به جاری شدن سیل در استان های گلستان، لرستان، خوزستان و دیگر مناطق کشورمان و نیز ذخیره مناسب سدهای کشور در سال جاری باعث این تصویریسازی نادرست شده که انگار دیگر ۲۰ سال خشکسالی حاکم بر مناطق مختلف ایران زمین پایان یافته است؛ تصور نادرستی که در صورت غفلت می تواند تبعات دو دهه ای خشکسالی را در کشور بیشتر کند.
تالاب عینک از مناطق مهم گردشگری شهر رشت محسوب می شود. پاکسازی تالاب عینک از گیاه مهاجم سنبل آبی با مشارکت آتش نشانان، پاکبانان مجموعه شهرداری و گروه های مردم نهاد زیست محیطی آغاز شده است.
مدیرکل محیط زیست گیلان، به مناسبت هفته محیط زیست در نشست خبری با اصحاب رسانه در حاشیه تالاب امیر کلایه، گفت: ورود رسوبات به دریای خزر و کاهش تراز آبی این دریا سبب شده، که اکثر تالابهای استان گیلان وضعیت مناسبی نداشته باشند.
یک عضو پیشین شورای عالی جنگل اجرای طرح سد لاسک را «تیر خلاص جهل بر پیکر زخمی در حال فروپاشی تالاب انزلی» میداند و میگوید: برای احیای یک سیستم طبیعی قبل از هر اقدامی علت یا علتهای تخریب شناسایی و برای حذف آن اقدام عاجل معمول میشود. دو علت عمده که تجمع رسوبات آلی و معدنی را در تالاب انزلی از حد کنترل خارج کرده و زیست پالائی طبیعی را غیرممکن میسازد،...
مدیر کل روابط عمومی و امور رسانه سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام شعار ملی «کاهش آلایندهها و پسماند؛ آسمان آبی، زمین سبز» به مناسبت روز جهانی محیط زیست گفت: ۱۵ خرداد ماه (۵ ژوئن) روز جهانی محیط زیست، روزی است که از سوی سازمان ملل برای افزایش آگاهی مردم حفظ محیط زیست و تحریک سیاستمداران به اتخاذ تصمیماتی برای رویارویی با تخریب محیط زیست و گونههای زیستیجانوری ...
هورالعظیم یکی از بزرگترین تالابهای ایران است. این تالاب در غرب استان خوزستان و مرز ایران و عراق واقع شده به طوری که حدود یکسوم این تالاب در ایران و دوسوم آن در کشور عراق است، این تالاب از دیدگاه منابع جانوری و گیاهی بسیار غنی بوده و نقش موثری در تعدیل هوای منطقه ایفا میکند.
براساس گزارش کمیته بین المللی سدهای بزرگ، در حال حاضر بیش از ۴۰ هزار سد بزرگ در جهان وجود دارد که برای تأمین آب، تولید انرژی و کنترل سیلاب مورد استفاده قرار می گیرد. در اثر رسوب گذاری هر ساله به طور متوسط ۰/۵ تا ۱درصد از حجم کل ذخیره این سدها از دست می رود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان به وسعت ۲۰ هزار هکتاری تالاب انزلی اشاره کرد و گفت: بدلیل مشکلات فراوان و مخاطراتی که این تالاب بین المللی را تهدید می کند، ۴۰ تا ۴۵ درصد تالاب خشک است.
به دنبال آغاز ساخت سد لاسک در استان گیلان و تلاش فعالان محیط زیست برای توقف اجرای این طرح، مدیر کل دفتر اکوسیستمهای تالابی سازمان محیط زیست آسیبهای ناشی از سد لاسک را برای تالاب انزلی تشریح کرد و گفت: سدسازی مانع ورود سیلابهای بهاره به تالاب، انباشت رسوبات و در نتیجه کمعمق شدن آن میشود.
مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به آبگیری ۸۷ درصد از تالاب هورالعظیم در سال آبی ۹۸-۹۷ گفت: بخشی از هورالعظیم در خوزستان با ظرفیت آبگیری در حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب هنوز آبگیری نشده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان های ترکمن و گمیشان گفت: بارش چند ماهه اخیر و هدایت روان آبهای ناشی از سیلاب به تالاب بین المللی گمیشان ۱۸ هزار هکتار از وسعت ۲۰ هزار هکتاری این پهنه آبی را به زیر آب برد. در همین حال، رئیس سازمان محیط زیست ایران در دیدار با سفیر ترکیه در تهران درخواست کرد تا آب اضافی دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه انتقال یابد، ...
مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانهها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان، از تأمین حقابه و آبگیری ۸۷ درصد از سطح تالاب بینالمللی هورالعظیم در سال آبی ۹۸-۹۷ خبر داد. همچنین، سرپرست معاونت محیط زیست دریایی، تالاب ها و سواحل سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بارش های اخیر باعث پرآب شدن تالابهای خوزستان شده است.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن بازدید از تالاب کجی نمکزار در شهرستان نهبندان گفت: بارندگی های اخیر در ماه های گذشته محیط زیست طبیعی کشور از جمله تالاب ها را احیا کرد.
دریاچه بَختِگان، از دریاچههای شرق استان فارس است که بیش از ۱۰ سال بر اثر تداوم خشکسالی خشک مانده و امسال به برکت بارش های بهاری حدود ۳۰ درصد آب دارد. اما، علیرغم بارشهای مناسب شواهد نشان میدهد که ایران به دلیل وجود اقلیم خشک و نیمه خشک هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ به همین دلیل باید موضوع مدیریت مصرف مورد توجه باشد.
بعد از طغیان رودخانه های کرخه، دز و کارون و جاری شدن سیلاب در برخی مناطق خوزستان دوستداران محیط زیست با هشتگ 'هور را باز کنید' مطالبه خود را برای آبگیری هورالعظیم از سیلاب کرخه، در فضای مجازی اعلام کردند. آنها معتقدند که وزارت نفت به دلیل وجود تاسیسات نفتی متعدد در هورالعظیم مانع آبگیری این تالاب شده، به همین دلیل سیلاب به سوی شهرها و روستاهای پایین ...